TUORE-
VIHANNEKSET
PARSAKAALI
KUKKAKAALI
KESÄKURPITSA
HERKULLINEN RESEPTI
KESÄKURPITSAVENEET
– Puolita keskikokoinen kurpitsa pitkittäin.
– Koverra kurpitsan sisustaa pois lusikalla.
– Kuullota sipuli ja paista jauheliha.
– Lisää mausteita ja kovertamasi sisus.
– Hauduta hetki pannulla.
– Voitele uunipelti tai vuoka.
– Lisää kesäkurpitsan puolikkaat.
– Lisää jauheliha-kurpitsaseos veneiden sisälle.
– Ripottele päälle juustoraastetta.
– Paista uunissa 220 asteessa n. 30-40 minuuttia
Voit muokata täytettä makusi mukaan esim. lisäämällä pekonia, paprikaa, valkosipulia tai porkkanaraastetta.
Kokeile rohkeasti eri täytteitä!
Vinkki! Jos haluat, että kurpitsa pehmenee suussa sulavaksi, keitä puolikkaat suolavedessä ennen täyttämistä. Tällöin paistoaika uunissa on lyhyempi.
AVOMAAN-
KURKKU
HERNE